NL | EN | FR

Genieten in de omgeving...

De Westhoek is een prachtige streek met unieke vergezichten, uitgestrekte landbouwlandschappen en beboste getuigenheuvels, onze 'bergen'!

De streek  is gekend voor het folkfestival van Dranouter, de hoppeteelt te Poperinge, de Kemmelberg (156 m) en het poëtische Watou, maar ook voor de gezellige plattelandssfeer met bruine kroegen. En kroegen zijn er niet zonder het bier, verschillende brouwerijen zijn hier te bezoeken. Maar van de '12' van West-Vleteren kun je enkel genieten..

Het landschap draagt de vele littekens van WO1, het ‘In Flanders Fields’ te Ieper toont de pijn van een hele wereld. De nieuwe commandobunker onder de Kemmelberg is het museum van de Koude Oorlog.

oorlog1418

In het Hoppemuseum te Poperinge kun je onder het genot van een Hommelbiertje de hoppepluk volgen. Maar wil je het wat actiever, dan kun je dit volgen op de boerderij! In Passendale werd de Oude Kaasmakerij terug tot leven gebracht, in Veurne is er het Bakkerijmuseum. In deze musea is er een programma op maat voor de kinderen!

Een uitstapje naar zee is zo gemaakt. Aan onze kust verrassen de uitgestrekte duingebieden en de badplaatsen. Op de brede stranden van Bray-Dunes of Cap Gris Nez in Noord Frankrijk kun je lekker uitwaaien. Voor de allerkleinsten wachten de kabouters van Plopsaland.

En ook in de buurt is de 'Schreve', zoals hier de grens tussen België en Frankrijk wordt genoemd. Aan de andere kant ligt Frans-Vlaanderen. Tot aan het einde van de 17de eeuw was het een stukje onvervalst graafschap Vlaanderen. De dorpsnamen zijn getuigen: Boeschepe, Godewaerdsvelde, Arneke, Steenvoorde, ...

Iets verderop ligt Rijsel , Europese Cultuurstad 2004, de moeite waard om te bezoeken voor zijn pittoreske kwartieren vol historische panden. Geliefd voor zijn sympathieke boetiekjes en zijn gezellige restaurantjes…

 

Reserveer nu!

 


  

loker

ieper1

kust3

rijsel

poperinge

dranouter